Div

PUIK Art

 En ny favoritt her hos meg.

PUIK Art (@puikart) holder til i Amsterdam – et sted hvor det skjer mye spennende på designfronten.

PUIK Art fungerer som et form for kollektiv hvor unge, kule up-and-coming designere får produsert, vist frem – og solgt produktene sine.

Et av hovedmålene er at produktene skal skille seg ut. Det skal være elegant og utfordrende design, men det skal også være funksjonelle bruksting.

Glassene heter RADIANT og er designet av Lara Van Der Lugt.

ALFRED er designet av duoen Nieuwe Heren (digger navnet!) – og er uten tvil den kuleste flaskeåpneren jeg har sett. Den er også utrolig god i hånden.

Jeg elsker, elsker, elsker.

Tubakuba

Etter å ha delt litt bilder og stories fra den fine overnattingsturen vår til Tubakuba har jeg fått mange spørsmål om hva, hvor og hvordan. Skjønner godt dere lurer, så her kommer et litt mer utfyllende svar – til de som ønsker det.

«Tubakuba er tegnet og bygget av studenter ved Bergen Arkitekthøgskole. Prosjektet er finansiert av GC Rieber Fondene og realisert i samarbeid med Bergen kommune.

Formålet med Tubakuba er å fremme friluftsliv og få flere barn ut i naturen. Hytten er ment som et alternativ til telt, og har en helt enkel standard uten vann eller strøm. Her er det soveplass for 2 voksne og 2-3 barn.»

Hytten ligger på toppen av Fløyen og kan brukes av alle. Overnatting bookes her. Det er helt gratis å låne Tubakuba, men det kreves at du skal ha barn med deg på turen – da dette er et tilbud som først og fremst retter seg mot barn og barnefamilier.

Hytten har etter hvert – ikke særlig overraskende – blitt utrolig populær, så ønsker man å booke seg inn bør man vel egentlig sitte klar når de åpner for booking (vi gjorde hvert fall det). All info om neste mulighet for booking finner du på bookingsidene. Man får låne hytten for maks en overnatting av gangen og når du har lånt hytten må du vente 6 mnd. før du kan låne den igjen – dette for at flest mulig skal få benytte seg av den.

Litt praktisk info: Nøkkelen til hytten hentes i 2 etg. i Neumannsgate 1, like ved Konsertpaleet. De har åpent kun mandag-fredag, så skal du låne den i forbindelse med helg/helligdager må du huske å hente nøkkelen den siste hverdagen før fri. Inne i selve Tubakuba er det hverken strøm, vann, senger/madrasser el., så du må selv ta med alt du trenger. Hytten har peis. Inne i hytten finner du nøkkelen til toalettet på Radiostasjonen barnehage, som ligger 2 min. unna. Det kan være at de som har lånt Tubakuba før deg har lagt igjen både ved og dopapir, men for å være sikker er det lurt å ta med selv.

Vi hadde en helt magisk tur!

Tusen takk til arkitektstudentene som har designet/bygget den, til GC Rieber Fondene som har finansiert den – og til Bergen Kommune som velger å dele den med oss alle. En unik mulighet som alle burde benytte seg av.

Jollyroom + Tom Joule

Live og Levi var så heldige å få DEN fargeglade og kule pakken fra Jollyroom her om dagen. Jeg elsker fargesterke klær til barn, men kan styre meg for en del av disse Disney greiene.

Jeg hadde faktisk ikke hørt om Tom Joule før, men disse plaggene blir nok ikke de siste fra dette merket her i huset.

Digger at klærne kommer i hele «sett» i ulike mønstre.

De vanntette gymposene er helt suverene. Perfekte til en tur i svømmehallen, våte bytteklær i barnehagen og gymtøy. Tommel opp!

Direktelinker jente:

regnkåpe – støvler – fleecestrømper til støvler – gympose

Direktelinker gutt:

støvlersolhatttightsgympose

u n p l u g & p l a y

/ Sponset innlegg i samarbeid med Name It /

Kjenner du av og til på dårlig samvittighet fordi du har brukt for mye tid online? Jeg synes hvert fall at det av og til er både godt – og nødvendig – å bli minnet på å logge AV.

Selv om jeg er pedagog synes jeg ofte det er vanskelig å komme på gøye og «nye» ting å gjøre – spesielt om det er dårlig vær og barna vil være inne.

Går du innom din lokale Name It butikk denne våren får du utdelt spennende aktivitetskort i kategoriene: Malelek, naturens lekeplass, kjøkkenlek, lag dine egne kostymer, kreativ lek, naturkunst, papp- og papirlek, pappas barneleker og mammas barneleker.

Utrolig mange kule leker og aktiviteter som har gått helt i glemmeboken. SÅ gøy!

Les mer om kampanjen UNPLUG & PLAY på sidene til name it. Der finner du oversikt over kortene og youtube-snutter som forklarer aktivitetene.

b a b y , h u g m e

P3260106For information in english: scroll down to the bottom of this blogpost – or check out bbhugme here.

Som mange sikkert har fått med seg er vi så inderlig heldige at vi venter en liten prins til sommeren.

Kroppen min + graviditet viser seg å være en dårlig kombinasjon – og jeg har slitt med kvalme hele veien (denne gangen også). Nå som det plutselig er under 100 dager igjen begynner det å murre godt i bekkenet og jeg har sovet ganske dårlig i det siste.

Jeg ble kontaktet av bbhugme som lurte på om jeg kunne ha lyst til å teste puten deres. Jeg hadde lest en del om den på forhånd, men hadde allerede en lignende pute fra svangerskapet med Live (som ikke fungerte i det hele tatt) – så jeg tenkte at det kan jeg godt, men jeg tvilte vel egentlig på at den skulle kunne gjøre så mye for meg.

Allerede første natten sov jeg merkbart bedre. Jeg våknet om morgenen i tilnærmet samme stilling som jeg la meg i – og kunne ikke huske at jeg hadde vært våken i løpet av natten. Vi har en liten jente som kommer inn i sengen til oss nesten hver natt og jeg har merket at jeg sover litt som på «nåler» nå som jeg er gravid – i forhold til om hun skal sparke mot magen i søvne. bbhugme fungerte som «magebeskytter» og det var veldig avslappende.

Også det å komme seg opp og ut av sengen om morgenen gikk som en lek. Jeg spratt ut av sengen uten å måtte ake meg ut på kanten først, slik jeg bruker.

Helt vanvittig at en pute skal kunne gjøre så stor forskjell.

P3260129Puten kommer i flere freshe fargekombinasjoner. Jeg liker godt min i lys lilla med sitrongule ringer.

bbhugme%20dusty%20pink_lemon_zpspbkbbw9gDen som måtte tro at puten «bare» er en hvilepute for gravide må tro om igjen – dette er en hvilepute for gravide, en ammepute, et babynest og en kosepute i ett (4 åringen her i huset har allerede lagt sin elsk på den). Ringene man bruker til å «låse» puten med fungerer også som biteringer når babyen begynner å klø i tennene.

IMG_0009

Jeg kunne skrevet i det vide og det brede om denne puten, for den fungerer virkelig –  og den får absolutt tommel opp fra meg!

Inne på sidene til bbhugme finner du alt du ønsker av info. Der kan du blant annet lese dette om puten:

#denfølelsen

Du vet den deilige, avslappende følelsen du kjenner når kroppen synker ned i myk, varm sand en deilig sommerdag?

bbhugme er designet for å gi deg nettopp den helt unike følelsen av behagelig støtte og komfort. Den lange puten former seg lett etter kroppen og gir deg støtte akkurat der du vil.

Er du gravid, er bbhugme den perfekte hvilepute for hele kroppen. Den sørger for at du ligger mykt og godt, og den støtter deg der du trenger det mest, nemlig rundt bekken, korsrygg og mage. Alle de putene du nå bruker mellom bena, under magen og rundt nakken kan erstattes av én lang, formbar pute!

Etter fødselen gir bbhugme både deg og babyen din rom for å slappe av og nyte stundene dere har sammen. Når du bruker den som ammepute, sitter du naturlig og belaster ikke skuldre og nakke. Og når du slapper av i kroppen, smitter det over til babyen din.

bbhugme, med sitt innovative design og funksjonalitet, vil fortsette å dekke dine behov også etter perioden med svangerskap og amming. Bruk puten med fantasi og kreativitet til kos og lek i hverdagen.

Puten er fylt med små kuler, som gjør at den holder formen år etter år. Vi har valgt å lage trekket i silkemyk bambus, som er både miljøvennlig og naturlig, og kjennes godt for både store og små. Trekket er øko-tex sertifisert, og silikonringene som holder det på plass er selvfølgelig BPA-frie. Det gjør at de er populære som biteringer også.

– information in english –

#thatfeeling

bbhugme can be used as a full body pillow during pregnancy. It provides proper support for the most important areas – your belly, pelvis, lower back and legs.

When nursing your baby, bbhugme will hug and support you and your baby in all the right ways, making it easier for both to stay relaxed and focused during this special time. Its natural, soft and eco-friendly materials will mold and shape easily to your body.
bbhugme’s innovative design and functionality will continue to provide for your needs even after your baby is born.

Our way of life is reflected in the pillow as it is produced by eco-friendly bamboo and BPA free silicon pebbles. The pillow and its accessories are certified by OEKO/TEX in addition to food grade certified.

//annonse//

d e s i g n l e t t e r s

Close up melamine plates

Det er ingen hemmelighet at jeg er stor fan av Design Letters.

Live, som nå har blitt 4 år, elsker tall og bokstaver – og hyler i ekstase hver gang Design Letters sender henne en overraskelse i posten. I forbindelse med at vi nå nærmer oss jul får jeg og Live lov til å dele ut en fantastisk pakke til en heldig vinner.

Pakken inneholder alle nyhetene i barnekolleksjonen: den nye fargeboken med tall, fargeblyanter i neonfarger, wallstickers til å måle høyde (gutt eller jente) og to kule snack-fat.

Info om konkurransen finner du på Instagramprofilen min:

@juliehole.

Lykke til!

IGlowlow

Measurewoman

Measureman

//annonse//

s u m m e r t i m e

IMG_3134

Sommeren 2015 er et tilbakelagt kapittel, men jeg håper fortsatt på et par bonus-ettermiddager i utesofaen.

Selv om været ikke ble helt slik vi hadde bestilt på forhånd, så har det jammen vært en god sommer likevel. Første sommer med egen, stor, terrasse. FOR en luksus. Jeg har alltid fantasert om å ha en diger terrasse, men jeg ante faktisk ikke at det skulle være SÅ deilig. Selv med et noe begrenset antall soldager ble vi så brune som vi aldri har vært før. Den store leveggen har gjort det varmt og lunt i solen – selv på dager med kald vind (for type fønvind hadde vi lite av på disse kanter denne sommeren).

IMG_3137

IMG_3170

IMG_3150

IMG_3130

IMG_3173

IMG_3118

IMG_3129

IMG_3159

IMG_3165 Vi ble heldigvis ferdig med første strøk på terrassen før høsten kom, så vi har kommet litt lengre enn på de to siste bildene.

H V A  &  H V O R :

Utesofaen heter Leone og er en modulsofa fra Brafab.

Bordene består av en benk (gul) og et bord (hvitt) fra norske Sundays Design.

Putene er fra Etsy, HM og Ellos – alle ble kjøpt for godt over et år siden (jada, jeg har hatt planen klar for hvordan det skulle bli her ute leeenge).

Den store hvite gulvlampen er fra Fatboy.

Sommerfuglene på veggen er fra Ikea.

Bildene på veggen er fra Glimre Design.

Solsengene er også Leone fra Brafab, bordet mellom solsengene er fra Ikea.

De store hvite pottene er fra Elho.

Spisebordet er fra Muubs og heter Brooklyn.

Spisestolene er designet av Form Us With Love – for Ikea.

Krukken på sofabordet er fra Design Letters.

De knallgrønne blomsterkrukkene som henger rundt om på terrassen er fra Ikea.

Lyshuset og «liksom-lysene» er fra Ikea.

Radioen (som spiller musikk fra iPhonen) er fra Sunnylife, kjøpt hos Nordiske Hjem.

Palmen er fra Plantasjen.

a w e s o m e

IMG_3039  Nytt print på soverommet fra fantastisk flinke og morsomme

G L I M R E   D E S I G N 

Hvem har sagt at fødselstavler kun er for barn?

I love it.

IMG_3018

IMG_3063

IMG_3084

IMG_3091Haha, jeg FÅR så flashback til barndommen av alle disse gøye tingene.

IMG_3057

IMG_3059Stine Tynes, den flinke jenta bak G L I M R E  D E S I G N, har både blogg og nettbutikk (trykk for direkte link).

Stine er selvfølgelig også på Instagram :

@GLIMREDESIGN

Anbefaler deg å ta turen innom.

Stine har utrolig mange fine – og forskjellige print!

 //annonse//

T a m a T o w e l s

IMG_2453

Jeg blir stadig vekk kontaktet av butikker og firma som ønsker å samarbeide med meg – enten det gjelder salg eller markedsføring av ulike slag. Jeg sier stort sett takk, men nei takk. For det første er jeg en travel dame som er i full jobb på et helt annet felt enn dette – og for det andre  jeg tro på produktene jeg ev. skal anbefale. Anbefaler jeg noe på Instagram eller blogg er det fordi jeg virkelig, virkelig mener at «alle» må få se disse tingene.

For et par måneder siden ble jeg kontaktatet av Tama Towels. De lurte på om jeg kunne være interessert i å selge produktene deres her i Norge. Jeg har jo ikke nettbutikk, men likte både det jeg leste og det jeg så – så jeg måtte inn på nettsiden deres for å sjekke ut hva dette var for noe.

OH MY.

De lager altså de vakreste saker. Jeg skrev til de og beklaget at jeg dessverre nok ikke var riktig person, men at jeg gladelig kunne anbefale de til nettbutikker o.l. som jeg tenkte kanskje kunne være en god match. Som takk fikk jeg plutselig DEN pakken hjem på døren her. Herlighet. Snille, snille mennesker altså.

IMG_2515

IMG_2479

IMG_2520

IMG_2530

Jeg kan nesten ikke vente til sol og sommer nå – disse håndklærne blir rådeilige på terrassen. Jeg fikk tilsendt 3 forskjellige kvaliteter: bomull, bomull/bambus – og bomull/lin. Alle håndklærne, eller peshtemals som de egentlig heter, er håndlaget i Tyrkia. Både kvaliteten og designet er amazing – skikkelig luksusfeeling!

Tusen takk // Thank you Tama Towels

//annonse//

d e s i g n l e t t e r s

BabyBedlinen

Closeup_kidsoffice

Akkurat nå kjører jeg en fantastisk giveaway på Instagram i samarbeid med Design Letters.

Jeg er superfan av produktene deres og du finner mange bokstaver rundt om på hyller og i skap her i huset.

En heldig vinner stikker av med: fargeblokk, fargeblyanter, lekeklosser – og et sengesett (baby eller junior) i valgfri farge! Utrolig stas å få dele ut slike flotte premier.

Bli med da vel!

– KONKURRANSEN ER AVSLUTTET (20.4.2015) –

Foto: Design Letters

//annonse//